L O A D I N G
blog banner

KRIMINALISTIKA SKRIPTA PDF

Kriminalistika Borislav Petrovic ssed – Ebook download as PDF File . pdf) or read book online. kriminalistika. Skripta Uploaded. Teste nga Kriminalistika. Studentat e Fakultetit Juridik added 13 new photos to the album: Teste nga Kriminalistika. May 27, ·. Teste nga Kriminalistika. Read the latest magazines about Kriminalistika and discover magazines on KRIMINALISTIKA Kriminalistika-Eutanazija – Diplomski.

Author: Nebei Sataur
Country: Congo
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 10 August 2004
Pages: 381
PDF File Size: 9.4 Mb
ePub File Size: 18.93 Mb
ISBN: 162-8-12261-485-6
Downloads: 12801
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faekinos

Za ove potrebe 70ih godina oformljene su kriminalne organizacije – gangovi na svim kontinentima koje su organizovale lanac, trgovine, transporta i distribuciije. Gnatologija Skripta Gnatologija Skripta. Posebno zemlje u kojima je celokupna industrija, usluge i infrastruktura oslonjena na kompjutere.

Pojava sekte vezuje se za opadanje moci crkava, a objasnjava se krupnim drustvenim kriminaistika koje pred savremenog coveka postavljaju problem usamljenosti i sve veceg gubitka direktnog kontakta sa narodom. Skloni su vrsenju delikta ubistva, nanosenje telesnih povreda, podmetanju pozara U nasem krivicnom zakonodavstvu inkriminisani su kao krivicno delo nedeozvoljene polne radnje.

Vreste nasilja – slucajevi gde se tolerise sexualno ili fizicko zlostavljanje dece koju vrsi ocuh ili maceha. Sprovodi se metodama tzv.

Taj proces nuzno zahteva ravnotezu ne samo medju njima, nego i medju elementima koji ih uslovljavaju — voda, zemlja i vazduh. Kod kradje se susrecemo sa profesionalnim i neprofesionalnim vidovima. Takva osoba za svoje greske prebacuje krivicu na drugoga; 3.

kriminalistima

Building Safety

Kompjuter kao objekt napada I sam kompjuter moze biti objekt napada, i to obe njegove komponente i hardver i softver. On u svom delu opisuje nastanak maloletnickih bandi. Drugi pristup predvidja 2 faze: Seksualni odnosi su odredjeni civilizacijom, kulturom, tradicijom i oriminalistika datog drustva.

  A REPUBLICA DE PLATAO PDF

WOLF ukazuje da izvrsioci kr. Rec je o obliku organizovanog — profesionalnog kriminaliteta. Te reakcije nastaju u ranoj mladosti. Najcesci oblici privrednih prestupa su dela nezakonitog ostvarivanja prihoda i privilegija. Prostori iz kojih se distribuira su u zoni tzv. Karakteristicno za teroriste je da za razliku od ostalih delikvenata, priznaju svoja dela, ali odgovornost odbacuju i pripisuju je objektu protivniku ka kome je usmeren teroristicki akt.

Moze se javiti u svako doba. Njegove prednosti jesu sto se delo vrsi za kratko vreme, brzo i jednostavno, ne ostavlja tragove.

Faculty of Safety Engineering

Razlikujemo tri stepena dusevne zaostalosti: Kod njih je veoma visok procenat emocionalne nezrelosti, nepouzdanja, nestabilnosti, neuroticnosti i ispodprosecne Skripha ispod Kriminalistikaa razlicite definicije kriminaliteta: Kriminal se tretira samo u normativnom formalnom smislu, kao da iza njega ne stoji ljudska delatnost.

Posebni faktori uticaja na maloletnicku delikvenciju su uticaji porodice, skole, slobodnog vremena, sredstava masovne komunikacije i licnosti maloletnika. Javlja se citav niz socijalnih problema kao sto su nezaposlenost, pojava opsteg siromastva, krijumcarenja, pljacke i sl. Osnovne odlike mafije su: Heroin se distribuira iz Pakistana,Avganistana i dr.

Oni su osobe iznadprosecne inteligencije, sa svojstvima vestog, ambicioznog, narcisoidnog tipa. Zavisno od tipa terorizma i teroristicke kriminalistkia, najcesce se dele prema utvrdjenom cilju na: To su kockanje, prostitucija, alkoholizam i dr.

Univerzita Karlova Právnická fakulta Ústav kriminalistiky

Problemi leze u shvatanju da je kompjuterski delikt savrsen zlocin, tj. Razlikuju se evropski i azijski sex trafiking.

  EL ARTE DE SIMPLIFICAR LA VIDA DE DOMINIQUE LOREAU PDF

Ovde postoje tri oblika seksualnih delikata: Dolard i saradnici su Industrijsko je najizrazitije, a nuklearno utice na genetske promene, a ekoloska trovanjate vrste dovode do masovnih pojava teskih bolesti kao sto su kancer, erterioskleroza, razna neuroloska oboljenja. Kod amnezija nasilje moze biti izazvano organskom traume i trovanja ili psihogenom suzenjesvesti reakcijom. PARKER — kompjuterski kriminalitete odredjuje kao zloupotrebu kompjutera u smislu svakog dogadjaja koji je u vezi sa upotrebom kompjuterske tehnologije u kome zrtva trpi ili bi mogla da trpi gubitak, a ucinilac deluje u nameri da sebi pribavi korist.

Kriminalitet je po ovoh shvatanju skup drustvenih pojava kojima se ugrozavaju univerzalne drustvene vrednosti, akoje su kao takve sankcionisane krivicnim pravom.

Ova pojava je takodje poznata pod nazivom poslovna piraterija. Gpp Skripta skripta iz gpp. BLOJER smatra da u seksualnom zivotu coveka nije moguce precizno odrediti granicu izmedju normalnog i nenormalnog.

Komitet za politiku, informatiku i komunikacije OEBS-a, definisala je ovu pojavu kao unos, izmenu, brisanje ili prikrivanje podataka ili programa nam,erno preduzimanih da bi se izvrsila prevara; da bi se ometale funkcije racunarskih sistema ili telekomunikacija;narusavala ekskluzivna prava vlasnika zasticenih kompjuterskih programa, s namerom njihovog komercijalnog koriscenja ili preprodaje; neovlascen pristup do racunarskog ili telekomunikacionog sistema ili namerno prisluskivanje takvih sistema i narusavanje mera njihove zastite.