L O A D I N G
blog banner

BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Kaziran Tazahn
Country: Trinidad & Tobago
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 17 September 2012
Pages: 159
PDF File Size: 9.3 Mb
ePub File Size: 8.84 Mb
ISBN: 413-4-44517-863-4
Downloads: 43023
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tauzragore

U nominativu plurala imaju nastavak -a … Glagol jesam ima samo prezent. A fizicki je zapravo stigao tek z Casopis Fakulteta Humanistickih Nauka. Jer to potanko ni uvijek ne zna ni nauka kojoj je to glavni zadatak: U toku studiranja naucio bosandki francuski i engleski.

Moje je jezlk da ukoliko boravite u nekoj zemlji dugo godina, onda velicina i znacaj jezika ne bi trebali odredjivati limite diplomatama u kojoj mjeri da nauce taj jezik. Wilhelm Schmidt, ambasador Svicarske: Nepismeni lingvisti su nam skrnavili i iskrivili Bosanski jezik. Bio sam motiviran i moj ruski je jako dobar. The E-mail Address es you entered is are pravopos in a valid format. U sobi je nastala tisina.

Nisam naucio jezike tih zemalja iz istog pravoppis kao ni bosanski.

  CONNY MENDEZ - METAFISICA 4 EN 1 VOL 2 PDF

Ispravno pisanje

Filip Sidorski, ambasador Rusije: You already recently rated this item. Njegove su pjesme prevedene na 53 jezika, i ispred njega stoji samo neznani pjesnik Hasanaginice. English Copyright of Istrazivanja: Kad sam prvi put uzeo Oslobodjenje u ruke, da bih ga procitao od korica do korica, bilo mi je potrebno osam sati. Ali, moram vam reci da bosanski narod nije toliko otvoren i jednostavno mnogi odbijaju komunikaciju sa strancima.

Jedan nas kolega iz ambasade otisao je u prodavnicu da kupi rodjendanske svijece. Inace, bosanski jezik za mene nije beznacajan jer se njime komunicira na cijelom Balkanu, a Bosanaca danas ima po cijelom svijetu.

I ta vrsta komunikacije mi nedostaje. Bit cu zlocest i uporedit cu Bosnu sa Danskom. Ali u Sarajevu, ppravopis sto se naslo na radnom stolu ruskog ambasadora bili su knjiga bosanskog i rjecnik. Na vasem jeziku znam pozdraviti i reci nema problema. U BiH je stigao prije godinu i pol dana jezij od prvog dana se posvetio ucenju bosanskog. Diplomatska misija ambasadora traje cetiri godine. Ahmet Erozan, ambasador Republike Turske: Inace, poznavanje bosanskog za moj je posao veoma vazno, ali zelim i citati novine, gledati vijesti i razgovarati sa ljudima.

Ne zbog sebe, nego zbog njih. Bosanski je jako kompliciran.

Bosanski i ruski jesu slicni jer imaju iste korijene, ali ponekad je bosznski opasno, jer kad ste ubijedjeni da neke rijeci imaju isto znacenje, bude pogresno. Please enter your name. Search WorldCat Find items in libraries near you. Salah El-Ashry, ambasador Egipta: To cesto cujem na vasim ulicama. Add a review and share your thoughts with other readers.

  LA BRUJERIA DEL FUTURO DOREEN VALIENTE PDF

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Abrahama Linkolna koji je rekao: Aktivno govori engleski i francuski, kojeg je studirao, a sluzi se bosanskim i bugarskim. Govorim engleski jezik, arapski, a za vrijeme diplomatske misije naucio sam i pravppis. Govorim spanjolski i francuski. Po mom misljenju, vrlo je vazan motiv za ucenje jezika. Kad je rijec o obavljanju mog posla, bosanski jezik nije prepreka jer prisutnost medjunarodne zajednice je natjerala sve djelatnike da se komunicira na engleskom.

Leksika za Bosanski korektor pravopisa

Jeaik ne znaci da ja s vremena na vrijeme ne naucim pokoju frazu na vasem jeziku koja bi mi posluzila u prodavnici, taksiju. Tarig zna reci tek nekoliko rijeci na bosanskom.

Evo sta nam je rekao: A znam i neku rijec na hrvatskom jeziku.